Gellak verwijderen? Wij geven je de beste manier!

Gellak verwijderen? Wij geven je de beste manier!

Om jou de beste manier te geven voor het verwijderen van gellak geven we verschillende opties aan, want voor elke persoon kan de beste manier natuurlijk anders zijn. We starten met:

Hoe verwijder je gellak?

Een vraag die ons veel gesteld wordt, is hoe moet ik gellak verwijderen. Gellak van goede kwaliteit zoals PNP Gellak kan soms lang blijven zitten. Soms ben je gewoon toe aan een nieuw kleurtje en wil je de gellak graag verwijderen zonder je nagels al te veel te beschadigen. Om dit te doen zijn er een aantal mogelijkheden:

Gellak verwijderen met aceton

De meest “conventionele” manier (oftewel ouderwetse) om je gel of nagellak te verwijderen is gewoon met aceton. Wanneer je niet al te vaak je nagels lakt en dus niet heel vaak gellak verwijdert dan is dit een simpele en geschikte methode. Heb je van jezelf al niet van die sterke nagels dan raden wij een remover, waarmee je nagels in direct contact komen met het aceton, af!

Aceton is namelijk een oplosmiddel voor lijm en verf. Dit droogt de nagel heel erg uit en maakt hem zwakker. De “schade” aan de nagels komt dus over het algemeen niet door de gellak maar juist door de remover! In het ergste geval kan de nagel zelfs geel uitslaan. 

Heb je gezonde nagels van jezelf en hoef je maar sporadisch lak te verwijderen bekijk dan de volgende stappen:

Met deze stappen kan je de gellak verwijderen:

 •       Begin met het licht opruwen van de top coat (hierdoor maak je de lak “open”)
 •       Bescherm je huid rond de nagel een beetje extra door wat nagelriemolie aan te brengen.
 •       Breng op een watje wat aceton aan, of gebruik speciale Remover Wraps.
 •       Pak je nagels in met het watje op de nagel en wat aluminiumfolie. De wraps kun je in één keer om je vinger wikkelen.
 •       Laat dit ongeveer 15 tot 20 minuten intrekken
 •       Verwijder het watje of de wrap
 •       Veeg de gellak weg. De restanten kun je verwijderen met een bokkenpootje
 •       Behandel je nagelriemen nog een keer na met nagelriemolie

 Mocht je toch liever een andere manier zoeken, lees dan verder!

Gellak verwijderen met een steam off

Heb jij minder stevige nagels of draag je vaak gellak en moet je dus logischerwijs ook vaker gellak verwijderen. Dan is het slimmer om een techniek te gebruiken waarmee je nagels niet direct in contact komen met puur aceton. Een methode kan dan zijn een remover te kopen die vrij van aceton is en de stappen hierboven te volgen. Of je schaft een Steam off aan.

Wat is een Steam off?

Een steam off wordt ook wel een soak off apparaat genoemd. Hiermee verwijder je gellak of andere nagellak zonder dat je nagels direct in contact komen met aceton. De stoom die vrijkomt weekt de lak als het ware los en zorgt voor een nagelvriendelijkere verwijdering van de gellak. 

Hoe werkt een steam off gellak remover?

 •       Giet een klein beetje aceton in de steam off (+/- 5ml door een streepje aangegeven)
 •       Vijl de top coat van de nagels goed open met een vijl
 •       Zet je steam off apparaat aan en wacht tot deze aangeeft dat hij gereed is.
 •       Plaats je handen in de steam off en laat het stoom zijn werk doen.
 •       Normale Led Gel kun je vaak na 5 minuten al makkelijk verwijderen.
 •       Stevige UV Gel (meest voorkomende gellak) duurt iets langer, hiervoor moet je je handen ongeveer 10 tot 15 minuten laten zitten
 •       Met een bokkenpootje kun je voorzichtig de overgebleven kleurresten verwijderen.

Zoals je ziet bespaar je met een soak off gellak remover vooral veel werk en bescherm jij je nagels beter tegen uitdroging. Het verwijderen van de gellak duurt uiteindelijk net zo lang, maar het gaat gelukkig wel een stuk huid vriendelijker!

Gellak verwijderen met een frees

Dit is over het algemeen een wat professionelere manier voor het verwijderen van gellak, omdat niet iedereen over een frees apparaat beschikt. Al met al is dit een goede methode mits veilig uitgevoerd wordt. Met vrezen proberen ze alleen de top, kleur en een deel van de basislaag te verwijderen. Hierdoor blijven de nagels vaak sterk en goed intact, het risico dat tijdens het frezen de nagel beschadigd raakt, is hierbij wel een stuk groter dan bij de andere methodes. Een professional, iemand met een pedicure of manicure diploma kan dit bij u zeer waarschijnlijk veilig uitvoeren. Het tweede nadeel hiervan is dat deze methode dus relatief duur is.

Wat is de beste methode om gellak te verwijderen?

Wat ons betreft is de beste methode om gellak te verwijderen door gebruik te maken van een soak off (steam off). Hierdoor investeer je éénmalig een relatief laag bedrag en kun je nagellak verwijderen zonder dat de nagel en huid in direct contact komt met aceton. Je zou immers ook geen doekje gedrenkt in aceton 15 minuten op je voorhoofd leggen. Deze methode is in verhouding met de andere twee methodes veiliger, gezonder en goedkoper, maar kies natuurlijk het beste wat bij jou past!