Hoe reinig je je gezicht? Deze tips zullen je helpen!

Hoe reinig je je gezicht?

Tips voor het reinigen van je gezicht

Het goed schoonmaken van je gezicht is heel erg belangrijk. Voor veel vrouwen al een dagelijkse bezigheid, maar mannen doen dit over het algemeen wat minder actief. Voor zowel mannen als vrouwen is gezichtsreiniging van groot belang, je gezicht is immers je visitekaartje en je wilt natuurlijk niet dat dit er vuil uitziet. Zou jij een visitekaartje van iemand aannemen dat vuil zit van de vieze vlekken? Wij ook niet! Omdat gezichtsreiniging voor zowel mannen (zeker met baardgroei) en vrouwen belangrijk is richten wij ons met deze tips op zowel mannen als vrouwen.

De eerste tip die we geven is voor de mannen. Vrouwen kunnen naar tip 2!

Tip 1: Voorkom irritaties en ingegroeide baardharen

Gezichtsreiniging mannen

Het is heel simpel…, mannen moeten zich scheren. Als jij je gezicht regelmatig wast en reinigt, verminder je de kans op irritaties na het scheren. Ook verminder je de kans op ingegroeide baardharen en ontstekingen aanzienlijk. Heb jij hier maar af en toe last van? Dan hoef je natuurlijk niet ‘all the way’ te gaan maar een ‘simpele’ reinigende foam zal wonderen doen voor je uitstraling.

Denk je nu Ha! Ik scheer niet, maar laat lekker een baard staan… Dan moet je zeker even opletten! Als alleen een gladschoren huid in één dag al ontzettend veel vuil opvangt, dan kun je wel nagaan wat er in die baard van je blijft zitten als je deze niet goed wast. Ben jij met je baard al op een waar ‘Viking” level dan heb je waarschijnlijk al deze producten al in je badkamer staan en lees jij dit blog waarschijnlijk voor een vriend. Lees sowieso tip 6.

Tip 2: Bepaal je huidtype

Het is belangrijk om vaststellen wat voor huidtype je hebt om de juiste producten te selecteren. Ga in ieder geval op zoek naar natuurlijke producten zoals die van Strictly Pure. Reinigingsproducten variëren vaak qua sterkte. Gebruik je een te mild product dan is de kans groot dat je meerdere keren moet wassen om het vuil te verwijderen, “Ain’t nobody got time for that”. Gebruik je een product dat te sterk is voor jouw huid type dan kan het zijn dat je na het wassen de eerste uren met een strakgespannen en rood gezicht rondloopt.

Wat voor huidtype zijn er?

Er zijn best wel wat soorten huidtypen (in een later blog vertellen we hier meer over) voor deze tips beperken we ons even tot de vier meest voorkomende: De normale huid, De droge huid, de vette huid en last but not least de gevoelige huid. Met name in de puber jaren hebben veel mensen hier last van.

Om je een beeld te geven wat geschikte producten zijn:

Gezichtsreiniging voor de normale huid

Voor de normale huid raden wij Strictly Pure reinigende gezichtsfoamaan. Deze foam is namelijk geschikt voor de normale omstandigheden en dient ervoor om uw gezicht om een mildere manier te reinigen dan bijvoorbeeld zeep, waarbij de normale zeep de natuurlijke beschermlaag van de huid kan aantasten. Deze foam beschermt juist en met natuurlijke producten die het heeft, zorgt het ervoor dat de huid soepel en zacht blijft. 

Roy; ideaal voor dagelijks gebruik!

Gezichtsreiniging voor de droge huid

Voor de droge huid raden wij ook de Strictly Pure reinigende gezichtsfoamaan. Dit omdat deze reinigende gezichtsfoam reinigende ingrediënten bevat van plantaardige oorsprong die overtollig talg elimineren en het gezicht reinigen zonder deze uit te drogen zoals normale zeep en beschermt de huid tegen schadelijke effecten van kalk en/of hard water. Deze reinigende gezichtsfoam van Strictly Pure bevat een hoog gehalte aan hydraterende en revitaliserende bestanddelen en dit voorkomt het uitdrogen. Als aanvulling adviseren wij de Strictly Pure Care for Everyone Huidlotion.

Gezichtsreiniging voor de vette huid

Voor de vette huid is de Strictly Pure hydrofiele olieaan te raden. En dit is omdat er na vermenging met water er een lichte emulsie ontstaat die de natuurlijke elasticiteit en vochtigheidsgraad niet aantast en op een milde wijze vuil en make-up verwijdert. Het heeft een diep reinigende werking zonder aan de huid vet en vocht te onttrekken en is zeer huidvriendelijk door toevoeging van azuleen.

Gezichtsreiniging voor de gevoelige huid

De gezichtsreingingsproducten van Strictly pure houden ten alle tijden rekening met de gevoelige huid, dit is ook waarom wij met alleen natuurlijke producten werken. Maar om dit type huid toch extra te belichten, raden wij de Strictly Pure Care for Everyone reinigingsmelk aan. Dit is omdat een gevoelige huid niet echt een huidtype is. Het is een kenmerk waar elk type huid last van kan hebben. Of ze nu atopisch, droog, normaal, gemengd, vet of acné-achtig is, een gevoelige huid is gewoon een erg kwetsbare huid. Zaken die een “gewone” huid wel verdraagt, ervaart zij vaak als een agressie. Care for Everyone is een hypo allergene serie geschikt voor de dagelijkse reiniging van de huid.

Lisette; normaal gesproken heb ik altijd last van dit soort producten, maar deze zijn echt gebruiksvriendelijk en heb geen last van irritaties!

Tip 3: Hoe was jij je gezicht?

Ja dit lijkt even voor de hand liggend, maar het zal je misschien nog verbazen hoeveel mensen niet stil staan bij de meest simpele dingen. Denk even aan kraamvrouwenkoorts dat rond 1860 pas grotendeels ‘opgelost’ werd, doordat artsen hun handen moesten gaan wassen… Dit was dus niet altijd zo’n open deur, maar was eerst even goed je handen voordat je aan je gezicht begint. 

De huid reageert ontzettend op temperatuur verschillen. Denk aan een rood gezicht als je het warm hebt of juist een heel bleek (soms zelfs blauwe lippen) als je het koud hebt. Om allerlei rare reacties te voorkomen is het dus raadzaam om lauw water te gebruiken.

Doordat je eerst je huid hebt nat gemaakt verdun je automatisch je reinigingsproduct, deze kun je nu zachtjes in masseren. Als je denkt dat je je huid goed hebt in gemasseerd en gereinigd dan is het tijd om deze grondig af te spoelen met veel water, zorg dat alles weg is anders krijg je last van irritaties.

Heb jij nou een gevoelige huid? Dep je gezicht dan droog, zo voorkom je irritaties. Deppen is sowieso huid vriendelijker ook als je geen gevoelige huid hebt.

Tip 4: Scrub & Lysing

Ja je huid verzorgen en reinigen is essentieel. Je krijgt ook zeker een zachte huid van een scrub, omdat de dode huidcellen worden verwijderd. Wees niet te fanatiek met een scrub, want bij te vaak scrubben kun je ook de nieuwe huidlaag verwijderen en de huid uitdrogen. Beperk dit dus tot 1 en maximaal 2 keer per week of gebruik een lysing in plaats van een scrub.

Wat is lysing?

Een lysing is een enzymatische, eiwitsplitsende crème zonder korrel. Een lysing is daardoor milder voor de huid dan een scrub. Een lysing wordt veelal op het gezicht toegepast en is zeer geschikt voor de oudere, verslapte huid en gevoelige huid doordat je deze niet met de handen hoeft in te werken.

Tip 5: Gebruik huidlotion of huidolie

Heb jij nou geen normale huid, maar heb juist met een gevoelige, droge of vette huid. Dan kan het handig zijn om na je reinigingssessie nog even een voedende lotion/olie aan te brengen. Dit houdt de huid soepel en heeft een verzachtende werking.

Naast de huidlotion hebben wij ook speciaal de Vitamine E huidolie voor alle daags gebruik en ideaal te combineren met andere producten van Strictly Pure. 

Wat is vitamine E huidolie?

Vitamine E ook wel tocopherol genoemd wordt, samen met vitamine C, beschouwd als een van de sterkste antioxidanten voor het menselijk lichaam. Het is voor je gehele lichaam een belangrijke vitamine en voor je huid is deze zelfs essentieel. Van nature is vitamine E de meest voorkomende vitamine in de huid, met name de laag met dode huidcellen (epidermis). Uit onderzoek is gebleken dat veel mensen een tekort hebben aan vitamine E.

Wanneer gebruik je vitamine E huidolie?

Een heerlijke huidolie met een zeer hoge concentratie pure vitamine E. De gebruiksmogelijkheden zijn talrijk. De olie kan prima gebruikt worden onder een dag- of nachtcrème om de werking ervan te versterken. Als “kuur” voor een aangetaste huid in de vorm van een masker/nachtcrème. Als bodylotion op een natte huid aangebracht om de droge stugge huid weer glad en soepel te maken. Een klein beetje olie verwarmen tussen uw handen en aanbrengen op de huid heerlijk inmasseren en uw huid voelt weer als nieuw!

Jolanda; heerlijke huidolie en makkelijk dagelijks te gebruiken. Ideaal te combineren met andere schoonheidsproducten!

Tip 6: Speciaal voor mannen

Mannen speciaal voor jullie de samenvatting:

1. Kies voor onze reinigende gezichtsfoam die is te gebruiken voor de meeste huidtypen

2. Was je handen en gezicht met lauw/warm water

3. Reinig je gezicht met de gezichtsfoam

4. Grondig afspoelen

5. Klaar