Last van zweetvoeten? Zo kan je ze voorkomen!

Last van zweetvoeten? Zo kan je ze voorkomen!

Wellicht heb je het wel eens meegemaakt. Je komt na een lange werkdag thuis van je werk, ploft op de bank en schopt je schoenen uit. Na een aantal seconde kun je de eerste opmerking al verwachten; “Jeetje wat ruik ik”. Jij kijkt teleurgesteld en zwijgend naar je voeten en weet dat jij de schuldige bent van de verspreiding van deze onaangename geur. Je trekt je stinkende sokken uit en gooit deze de was in, maar heb je het hiermee opgelost?

Wat is de oorzaak van zweetvoeten?

Je stinkende zweetvoeten hoeven niks te maken te hebben met deze hygiëne, dus ook wanneer jij bijvoorbeeld schone sokken zal aantrekken, blijft je voet stinken en zweten. Het probleem ligt vaak bij de bacteriën, die deze geur aanmaken. Daarom pakken wij daar het probleem aan geven we jou een aantal tips om zweetvoeten tegen te gaan.

Hoe kan je zweetvoeten voorkomen?

Voor het zover is, starten we altijd met de dagelijkse verzorging van jezelf en je voeten. Naast de standaard verzorging hebben wij de volgende tips voor je:

Tip 1: Verzorg je voeten

Het klinkt uiteraard voor de voet liggend, maar door een goede verzorging van je voeten zal je een stuk minder last krijgen van stinkvoeten. Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, kan de stank komen van zweet bacteriën die worden geproduceerd, maar naast deze bacteriën kan de voet nog meer van dit soort narigheid bevatten waardoor er verschillende geuren vrijkomen, denk bijvoorbeeld maar is aan schimmel. Iedereen kan last krijgen van huid- en/of nagelschimmel. Kijk voor tips over de behandeling en het voorkomen hiervan naar ons artikel over schimmelvoeten

Belangrijk is om, naast je dagelijkse standaard verzorging van de voeten als wassen en drogen, verzorgende producten te gebruiken. Dit is uiteraard om de stinkvoeten of zweetvoeten te voorkomen, dus denk aan een voetcrèmescrubben of maskers. Hieruit volgend belanden we bij tip 2.

Tip 2: Zweetvoeten spray of Voetparfum

Hopelijk sta je na het lezen van tip 1 weer met beide voeten op de grond want deze preventieve maatregelen zijn noodzakelijk voor een verzorgde voet. Naast deze maatregelen adviseren wij ook de Strictly Pure voetparfum. Dit is niet het simpel verbloemen van de stank, zoals de pogingen van het deo spuiten over je sokken of voeten heen. Deze parfum zorgt ervoor dat de bacteriën, die een onaangename geur veroorzaken, in hun groei geremd worden. Alle voetparfums hebben een licht verzorgende en schimmelwerende werking. De Strictly Pure voetparfum zorgt voor een heerlijke geur en sluit de poriën van de huid. Er zijn verschillende parfums met ook allemaal een wat andere werking. Er kan gekozen worden uit:

  •       Heaven of raindrops: Voorkomt schraalheid en uitdroging

De basis van dit product wordt gevormd door avocado-olie. Deze bevat veel vitamine A/E en lecithine. Deze stoffen voorkomen schraalheid en uitdroging van de huid en beschermen daarnaast in geringe mate tegen de invloeden van uv-stralen.

  •       Passion for care: Tegen bacteriële- of schimmelinfectie

Arganolie wordt traditioneel gebruikt bij de behandeling van bacteriële- of schimmelinfecties. De therapeutische eigenschappen van arganolie worden vooral toegeschreven aan specifieke polyfenolen die de olie bevat. Samen met de toevoeging van het driekleurig viooltje geeft dit een zuivering van de huid.

  •    Taste of experience: Geen pijnlijke spieren meer

Extract van arnica brengt stijve en pijnlijke spieren weer in vorm en bevordert de bloedsomloop. Macademiaolie wordt snel opgenomen door de huid en verzacht vanwege het hoge gehalte aan palmitoleïnezuur. De gelijkenis met het huideigen serum zorgt voor een zeer goede bescherming tegen uitdroging van de huid. Naast de doorbloeding is dit product uitermate geschikt voor droge rijpe en gevoelige huid.

Vive V: De taste of experience is aan te raden voor mensen die veel sporten en last hebben van zweet en onaangename geuren. Ik gebruik dit na het sporten en helpt ook tegen stijfheid en houdt t soepel.

Vincent S: Deze voetparfum pas gekocht en werkt optimaal. Het geeft een aangename geur en verzorgt ook nog de voet. Aanrader dus!

Tip 3: Weg met zweet

Tuurlijk zijn er diverse middeltjes tegen zweet en stinkvoeten als in anti zweet inlegzolen of deo, maar wij pakken het probleem direct bij de oorzaak aan en dat zijn namelijk de bacteriën op de huid van je voet. Wanneer je voeten veel vocht gaan produceren, door wat voor reden dan ook, kan het zijn dat hier “vieze geurtjes” vrijkomen. Iedereen weet natuurlijk dat als iemand zwetend uit de sportschool komt, niet lekker ruikt. Dus we moeten ervoor zorgen dat de voet niet te veel gaat zweten in zijn dagelijkse bezigheid. Dit kan uiteraard via makkelijke oplossingen als het goed wassen en drogen van je voeten, af en toe laten luchten aan de open lucht, talkpoeder of het dragen van ventilerende schoeisel. Mochten de problemen verder gaan dan alleen zweet of stinkvoeten, dan raden wij aan om ook te kijken naar onze schimmelstoppers.