Massage tips voor beginners | Een goed begin is het halve werk

Massage tips voor beginners

Veel mensen kunnen op gevoel wel een lekkere massage geven. Hier is natuurlijk niks mis mee, maar wil je echt weten wat je doet en dit kunnen onderbouwen is het natuurlijk verstandig een opleiding te volgen welke je dan afsluit met een examen bij een landelijk erkend examenbureau.

Heb je één van deze diploma’s in de pocket is dat natuurlijk niet direct een gegeven dat jij een goede massage geeft. Je weet nu de juiste technieken en grepen, maar om een echte ontspanningsmassage te geven is meer nodig dan alleen dat.

Hieronder volgen een aantal massage tips voor beginners:

Tip 1: Ontspannen sfeer

Naast het ontspannende karakter van je massage is het belangrijk dat er omheen ook een ontspannen sfeer is. Het is dus belangrijk dat je zorgt voor een rustige ruimte, waar je niet constant gestoord kan worden.

Je kan natuurlijk in je ruimte een rustig muziekje draaien en/of bijvoorbeeld wat wierook aansteken, maar de vraag is of dat voor iedereen ontspannend is. Het is dus belangrijk, ook bij een ontspanningsmassage, je klant even kort te leren kennen. Het draait tenslotte niet om jou maar om de klant!

Maak alles even bespreekbaar en zorg voor een stressvrije sfeer. We maken hiervoor gebruik van een anamnese (het stellen van een aantal gerichte vragen). Want geloof het of niet, sommige mensen rennen gillend weg bij de geur van wierook.

Tip 2: Goede temperatuur

Als masseur ben je natuurlijk hard aan het werk om een goede massage te geven en heb je het waarschijnlijk binnen no-time bloedheet. De meeste masseurs zorgen ervoor dat ze in een fijne temperatuur kunnen werken.

Belangrijk: Vergeet alleen niet dat degene die de massage krijgt niet actief bezig is en er relaxt bij ligt. En om die reden het waarschijnlijk al snel een stuk kouder heeft. Stem de kamertemperatuur daarom af op de wensen van degene die op tafel ligt en niet op wat je zelf een lekkere temperatuur vindt. De ideale temperatuur ligt rond de 23 graden! Gevoelsmatig is dat ongeveer de kamertemperatuur op oma’s verjaardag.

Tip 3: Massageolie

Dit is misschien wel de belangrijkste tip. Wat wij vaak zien in de praktijk is dat masseurs het effect onderschatten van een goede massageolie. Niet elke huid is hetzelfde, denk bijvoorbeeld aan beharing en vochtigheid. Daarnaast heb je vaak als masseur ook zelf nog een persoonlijke voorkeur voor een bepaalde olie.

Je dient dus rekening te houden met jezelf en met het huidtype van degene die je gaat masseren. En net als met de temperatuur is de gedachtegang bij de meeste masseurs verkeerd om. Denk dus eerst aan degene die je gaat masseren! Klant is koning.

Kijk eerst of je gewenste olie voldoet aan de richtlijnen van het KOAG/KAG. Hierdoor weet je zeker dat er zuivere grondstoffen zijn gebruikt bij de aanmaak van je massageolie. Onze Floop-olie voldoet aan deze richtlijn en heeft als voordeel t.o.v. andere oliën dat je deze kunt personaliseren met rijstkiemolie.

Door deze personalisatie kun je de olie elke behandeling aanpassen, niet alleen naar eigen wens maar ook naar huidtype! Wanneer je bijvoorbeeld met meer beharing werkt kun je meer rijstkiemolie toevoegen voor een betere smeerbaarheid van de olie.

Of wanneer je juist op een wat vettere huid werkt kun je minder of geen rijstkiem olie toevoegen voor een beter resultaat. Daarnaast is onze olie neutraal van geur, hierdoor interfereert deze niet met eventueel gebruik van aroma’s, zoals wierook of lavendel.

Onze eigen ontwikkelde Floop massageolie is zéér populair onder beginnende masseurs. De massageolie komt in twee handige formaten. Dit is een grote 500ml fles en een compacte 150ml fles. Voor ieder wat wils. De populariteit heeft onze massageolie te danken aan de fijne neutrale geur en doordat deze massageolie geschikt is voor ieder soort massage ongeacht de huid.

10% korting op Floop massageolie

Ontvang nu tijdelijk 10% korting op alle producten van Floop massageolie.

Vandaag voor 12.00 uur besteld is morgen in huis.