Last van extreem droge voeten? Met deze 4 tips los je dit op.

Tips voor extreem droge voeten

Wat je moet weten is dat naarmate de huid verouderd de elasticiteit minder zal worden en het constante vernieuwingsproces van de huid zal langzamer gaan. Makkelijk gezegd; de rek gaat ervan af.

Dit merk je meestal zeer goed aan de huid op jouw voeten. Door minder elasticiteit komt er meer spanning op de huid en neemt het risico op scheuren en kloven toe. De ernst van jouw droge voeten kan verschillend zijn, soms is deze al op te lossen met een milde behandeling en in ergere gevallen is het misschien verstandig om langs een pedicure te gaan, zij kunnen je altijd adviseren.

Hoe voorkom je droge voeten?

Voordat het zover is kan je best wel wat doen om de huid rond de voeten te hydrateren. Goed eten en drinken is hier een voorbeeld van. Naast goede voeding hebben wij nog een aantal tips voor je:

Tip 1: Hydratatie

Het is misschien een open deur in trappen, maar je kunt na het douchen jouw voeten wat extra aandacht geven met een hydraterende crème. Het is verstandig dit te doen voor het slapen gaan zodat de crème voldoende tijd krijgt om in te trekken.

Wij hebben in ons assortiment een aantal verschillende voet crèmes. De crèmes hebben allen een hydraterende werking, alleen richt de ene crème zich meer op ontspanning waar de andere een wat stimulerender karakter heeft. Voor het slapen gaan adviseren wij Strictly Pure voetcrème Flow of Balance.

Antoinette: “Erg fijn product. Ik had de Flow variant van de voetcrème en deze is echt aan te raden. Fijne geur en heeft geholpen tegen mijn droge voeten.”

Tip 2: Maak gebruik van een scrub of een masker

Naast de ‘normale’ verzorging met een normale voetcrème kan je ook wisselen naar een iets uitgebreidere manier van verzorgen. Je kunt dan beginnen door gebruik te maken van een voetscrub.

Wat is scrubben?

Scrubben helpt de harde en dode huidcellen te verwijderen. Het is aan te raden vooraf je voeten te weken in lauw water om de huid te verzachten. Ook dit kan dus goed tijdens of na het douchen.

Het is belangrijk om na een scrub altijd een hydraterende voetcrème of masker aan te brengen. Wil je graag naast de scrub meer extra verzorging dan kan je kiezen voor een voetmasker i.p.v voetcrème.

Deze breng je aan na de scrub en laat je ongeveer 10 minuten intrekken, daarna de pakking verwijderen en het restant in de huid masseren. Wij adviseren om een scrub en een masker uit dezelfde lijn te gebruiken. Voor droge voeten is onze Strictly Pure voetscrub en voetmasker Heaven of Raindrops speciaal ontwikkeld om vocht vast te houden.

Lisanne: “Makkelijk en Goed. Het voetmasker is makkelijk te gebruiken na de scrub. Het zorgt voor een ideale verzorging. Wordt wel aangeraden om parfum er los bij te doen.”

Tip 3: Probleem specifieke crèmes

Deze crèmes zijn ontwikkeld om de processen van de huid te reguleren. Specifieke problemen zoals overmatige eeltgroei, kloven of een storing in de vochtregulatie worden aangepakt. Door toevoeging van bepaalde stoffen worden de huidcellen gestimuleerd. Dit ten behoeve van een gezonde huidflora.

Voor droge voeten is H2O crème zeer geschikt. Deze crème is opgebouwd uit meerdere hydraterende bestanddelen. De eigenschappen zijn naast de hydratatie gericht op de verzachting en verzorging van de huid.

De samenstelling zal de huid versoepelen en beschermen. Zeer geschikt voor de behandeling van de droge tot zeer droge huid. Je kan ook abismo crème gebruiken om de elasticiteit te herstellen.

Tip 4: Risicovoet

Een risicovoet is een voet met een verhoogd risico op complicaties ten gevolge van een ziekte of andere oorzaak, De gevolgen zijn vaak verstrekkend en van blijvende aard.

Veel voorkomende klachten zijn:

 • neuropathie
 • ontstekingen
 • pijn
 • extreem droge huid

Wij adviseren om bij aanblijvende klachten eerst langs een bij ProVoet aangesloten pedicure te gaan. Zij kunnen je voeten goed behandelen en je adviseren.

Liever eerst een crème proberen?

Probeer dan onze speciaal ontwikkelde PEA crème voor de verzorging van de risico voet. PEA ook wel palmidol genaamd, is een lichaamseigen verzuuramide. Het is een stof die in lichaamscellen geproduceerd wordt en daar fysiologische functies heeft die samenhangen met evenwicht, te vergelijken met vitamine D en alfa liponzuur.

Onze PEA crème is verrijkt met boswellia (wierrookolie) die alle eigenschappen van de PEA ondersteunen. Deze crème heeft een [H-waarde van 5,0 die het natuurlijke microbioom van de huid helpt herstellen. De PEA crème kan op elk huidtype worden gebruikt en kent een aantal bijzondere eigenschappen:

 • Kalmerend
 • Huiverzorgend
 • Pijnstillend
 • Ontstekkingsremmend
 • Hersteld de pH-waarde van de huid
 • Voeden
 • Huidherstellend (ook bij eczeem)